Super Awesome CymaYusof
D'Owner!


Assalamualikum! Hi I'm Cyma Yusof. Welcome to My Super Awesome. Thank You. Make you Smile..Wink Wink ;)


Entries About Linkies


Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
Komen juga diterima.
Click 'Hantar' sekali sahaja.CreditTemplate: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


Kenapa Tuhan beri Dugaan kepada kita ?Selamat Sejahtera serta salam 1 Malaysia dan salam 1 blogger...
Selamat malam readers !!! hari niyh cyma punyai te
man yang sedang punyai masalah..cyma tak taye lha ape masalah dye..if dye ase nak cter cyma kan dengar,..tp jika tidak..cyma diamm je..bukan tanak amik tahu..tapi cyma tanak paksa dye ceritakan..maybe dye belom sedia..o maybe hal kluarge ke ? tak kan lerh...cyma nak sebOk-2 amik tahu kan..hahaha..so,dye mngeluh dengan cyma.. kata nya :


Kenapa tuhan berikan saya dugaan sebegini sekali....:(((kata-2 mnegeluh seorang kawan cyma...apabila ditimpa dugaan..so,hari niyh cyma nak bagi pndapat siket...kenape tuhan beri kita dugaan ? kadang ade yang tak putus-2
dengan diberi dugaan ?


Jawapannya :Tanda ALLAH Sayang kan kita.Segala dugaan yang diberikan kpd kita mnunjukkn betapa besar nya ALLAH sayang kan kita...Tuhan mahukan kita senantiasa beringat dan cepat sedar dan beristigfar..jika ALLAH tidak sayang kan kita..mestilah akan mmbiarkan kita terus leka dengan kekufuran dan membiarkan kita mati dengan keadaan sesat.
Sebagai Penghapus dosa-2.Dalam kehidupan kita..kita tak lari drpd dosa-2..dosa kecil mahupun besar..sengaja mahupun tidak...Oleh tuhh, ALLAH beri kita sedikit ujian tuhh..bg melihat sejauh mana kite menerima nya..Sekiranya kita bersyukur,maka ALLAH hapuskan dosa-dosa kita tu..
Memberikan kita kesedaran.Ujian o dugaan yang diberikan oleh ALLAH itu sebagai peringatan kepada kita betapa lemah dan kerdil nya kita...jika manusia tiada diberikan musibah...msti kita akan berasa riak,angkuh dan sombog kn..sebab tu lha ALLAH bg kita dugaan niyh supaya kita snantiasa sedar diri...Begitulah sebab-2 kenapa tuhan memberikan kita dugaan..Oleh itu,jika kita sedang ditimpa masalah o dugaan..beserah lha kepada nya..bahwasanya, ALLAH lebih mengetahui hikmah disebalik dugaan tu..fikir lha positif..
INGATLAH !!! ALLAH beri kita kesusahan agar kita tidak lalai dan terpedaya dalam kehidupan yang sementara ini...