Super Awesome CymaYusof
D'Owner!


Assalamualikum! Hi I'm Cyma Yusof. Welcome to My Super Awesome. Thank You. Make you Smile..Wink Wink ;)


Entries About Linkies


Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
Komen juga diterima.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Credit



Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


Program Bakti kasih



Salam sejahtera semua serta salam 1 Malaysia dan salam 1 blogger...

Hari niyh cyma na shared dengan korang tentang pengalaman cyma hari niyh... yang
tersangat lah rugi nyer jika ta sertai...krn pngalaman niyh..cyma betol-2
ta sangka..hehehhe..ape kah ? na tahu ye,,,
Program niyh ialah program pertama yang di anjurkan oleh form 6...
so,kiteorng lha yang first time suda merase program niyh..yang tujuan nyer untuk meringan
kan beban orang yang susah..dalam mencarik rezki untuk
menampung kehidupan seharian..




Program niyh di buad di sebuah rumah kecil milik dua orang warga emas yang
tinggal bersame cucu-2 nyer yang maseh kecil dan bersekolah..
so ingin meringan kan beban mereka..kami under pra-U bekerjasama untuk membantu membersihkan kawasan rumah dan dalam nyer
dan memberikan sedikit sumbangan..

Firstly,kami sampai sane jam 2..untuk start buad membersikan rumah nyer..
cyma kene handle bhgian dlm rumah..cyma sepatutnya kene
buad lap tingkap.. tp keadaan tadi membuadkan kan cyma terpakse menukar plan plak..hahhaa..tapi sume nyer berjalan dgn lancar lha..
just slek nyer ta boleyh tahan nyer mase aktiviti pembersihan tuhh..memag naek loya lha..hahhaa..dengan bau nyer..dalam rumah orang tuhh...
yang ta supe rumah..perhhh..
geli-geleman cyma dibuad nyer..heheheh*bukan bajet anak bndar keyh* tapi
cyma just ta tahan kekotoran yang melampau nyer tuhh..huuuh!!!
kesabaran perlu dipertingkat kan yang maksima time tuhh..hahahaha..
ase na muntah pun ade..pelbagai bau ade...monyet,angsa,arnab & kucing..hhehehhehe...
tapi lama kelamaan dah okeyh da..kerja pun suda hampir slesai..
dengan baek nyer..

Walaupun time tuhh diberi dugaan dengan turunnya hujan...ia nya tidak lha mematahkan
semangat kami sebagai anak muda..krn kami punyai semangat yang kental kOd..
hahahah!!! kami lenjan je lha ujan ke..tetap jugak teruskan sehingga betOl-2 bersih..
setelah itu,kami tugu ketibaan YB Samsul Bhari dengan basah
lencun..dengan kesejukan nya...sperti di iceland..hahahaha..
tetap jugak berdiri disitu untuk menghulurkan bantuan yang sebaek mungkin..
Ketibaan beliau..menenangkan kami sume..hahaha
setelah ucapan sumbangan diberikan berupa wang tunai,serta barangan dapur..
ade juga peralatan rumah seperti perabut,katil dan mesin basuh
telah kami derma kan untuk mereka..



na tegOk camne kami-2 budak pra-U buad keje..
*KLICK SINI KEYH....*



Begitulah perjalanan bakti kasih kami tadi..hOpe sekOlah-2 laen yang belum pena buad
try lha buad,pasti best...bersame-2 membantu masyarakat..bukan bersamamu saja
boleyh buad...kite juga perlu butikan yang kite juga prihatin
seperti mereka juga...hahahaha..


sesungguhnya kite hidup ini perlu lah mengamal kan sikap seperti...Ringan same dijinjing,berat same dipikul...hehehe*cm terbalik je*..hahahaa