Super Awesome CymaYusof
D'Owner!


Assalamualikum! Hi I'm Cyma Yusof. Welcome to My Super Awesome. Thank You. Make you Smile..Wink Wink ;)


Entries About Linkies


Walking Talking

letak link anda yang betul.
No Harsh words allowed here.
Komen juga diterima.
Click 'Hantar' sekali sahaja.



Credit



Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   


Kawan vs Family | Mana lebih Penting ! |

AssalammualaikOm & Salam 1 Malaysia. . .



Hari niyh cyma nak shared tentang KAWAN o Family lebih penting. .Bg cyma lha kan, Family lagi penting lha kan ! tuhh semua org tahu. .tp pena takk kOrang terfikir nape segelintir drpd korang sanggup buat perkara-2 seperti kat bawah niyh. .jika kOrang lebih penting kan family kOrang. .

:h:kOrang sanggup tipu family kOrang untuk keluar dengan kawan:h:

:h:kOrang sanggup backup kawan kOrang bila family tak bagi kOrang kawan dengan mereka atas sebab-2 tertentu. .:h:

:h:Korang sanggup mintak duit dr family untuk bantu kawan yang sedang dalm kesusahan. .tp bile family tengah susa. .pandai plak buat muka do no je. .hahaha:h:

:h:KOrang sanggup tak nak ikut family berjalan pegi hOliday. .tp kOrang pegi enjOy dengan kekawan. .:h:

:h:Korang sanggup kOngsi kan masalh peribadi masalh dunia kat
kekawan drpd family. .:h:


sO,cmner ?? ape kesimpulan nyer erkk ??sO,disini terdapat beberapa pandangan dr cyma. .kOrang bOley renungkan sesame. .

:26:Dua-2 saling memerlukan dalam kehidupan kita. .mungkin kita lebih percaya pada kawan berbanding family. .takk ape. . teruskan. .tp berhati-2 ketika berkOngsi cerita tentang maruah kita. .takOt naty hebOh satu bandar plak. .kan ke susa. .

:26:Maybe kOrang lebih selesa keluar dengan kekawan berbanding family kan. .dengan kawan ape yang kita nak buad tiada sape halang. .malah disOkong lagi. .tp kOrang kne fikir jgk. .kawan niyh ade baek n buruk nyer. .hati-2 ketika memilih kawan. .takOt ia akan memakan kita. .

:26:Bantu kawan ialah amalan yang mulia. .tp ingat lha. .bantu setakat mane yang kita mampu. .jangan lha sampai nak menyusah kan family kita sendirik. .kesiannn mereka orang tua. .huhuhu. .sepatOt nya kita bantu mereka dulu baru bOley bantu kawan. .tak semesti nya kita bantu tuhh perlukan wang,memag lh kawan kita tuhh perlukan wang. ,tp ape salah nya jika kita bg pndangan ke ? suruh kerja ke ? tak salah kan ! janjie kita ikhlas. .

:26:Segelintir tuhh nak backup kawan sampai nak tengking-2 ibu bapa. .aishhh !!! tak elOk tuhh. .sedih hati mereka. .jika kita melawan ckp mereka. .ape ntah lagi menengking mereka. .so,jadi lha anak yang baek ye. .

tepOk dada tanya lha iman !